Gerjikov - Sensata invest 2016
Posted on 01/03/2017 · Posted in News

- „Интегрейтид Микроелектроникс България“, също член на Аутомотив Клъстер България, получи наградата „Инвестиция в човешки капитал“ -

„Сенсата Технолоджис България” получи голямата награда „Златен бик” на Българската агенция за инвестиции за „Инвеститор на годината 2016”. „Сенсата Технолоджис България“ е член на Аутомотив Клъстер България от август 2014. Фирмата е на българския пазар от 2011 г. Общият размер на инвестициите ѝ за 2016 възлиза на 90 млн. лв., като към момента в България има над 3000 служителя. Компанията има бизнес център в София и производства в Ботевград и Пловдив, където произвежда сензори за ключови приложения за почти всички световни автомобилни производители като Volkswagen, Daimler, Volvo, Fiat Chrysler Group и General Motors. Фирмата откри второто си производство в Пловдив през 2016 г., като с него става третата по големина локация на Сенсата в света.

За отличието „Златен бик“ „Сенсата Технолоджис България“ се съревновава с над 60 компании от  всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, номинирани от министерства, областни администрации и общини.

„За мен е голяма чест да приема тази награда от името на „Сенсата Технолоджис България“. Това за нас е не просто награда, но и задължение – задължение да продължаваме да добавяме стойност към икономиката на България, да се разрастваме и да откриваме нови работни места. Посвещавам наградата и на всички наши служители в София, Ботевград и Пловдив, които с усърдната си работа всеки ден правят компанията това, което е днес,“ каза Николае-Даниел Виашу, оперативен мениджър в „Сенсата Технолоджис България“.

В категорията „Инвестиция в човешки капитал” наградата „Златен бик” също бе спечелена от член на Аутомотив Клъстер България – „Интегрейтид Микроелектроникс България”, която в Ботевград произвежда електронни и електрически части и устройства за автомобилния сектор. През миналата година фирмата разшири и оптимизира мощностите в завода си. У нас компанията работи от 1997 г., а общият размер на инвестицията е 7,6 млн. лв., като са открити 400 нови работни места.